Neprihlásený používateľ
Katalóg SFÚ (celý)
  1. František Vláčil [kniha]

    Podnázov
    život a dílo
    Zodpovednosť
    Petr Gajdošík
    Vydanie, verzia a pod.
    1. vyd.
    Datovanie
    Příbram : Camera obscura, 2018
    Fyzický popis
    873 s. : il., portr.
    Štandardné číslo
    ISBN 978-80-903678-9-0 (viaz.)
    Jazyk
    čeština
    Anotácia
    Publikácia o jednom z najvýznamnejších filmových tvorcov českej povojnovej kinematografie. Obsiahla biografia popisuje osobný a pracovný život Františka Vláčila vo forme bohato zdokumentovaného textu, ktorého súčasťou je aj produkčná história všetkých jeho filmov ale aj neuskutočnených projektov, ku ktorým sú pridané dobové reflexie, ukážky zo scenárov a dalších textov. Viac ako analýze a výkladu jeho filmových diel sa kniha venuje faktom a histórií. Obsah je založený na podrobnom štúdiu filmových, písomných a tlačených prameňov z domácich a zahraničných archívov ale aj z osobnej pozostalosti Františka Vláčila a ďalších osobností s ním spojených.
    PH – názov (diela)
    Holubice (1960)
    Adelheid (1969)
    Ďáblova past (1961)
    Marketa Lazarová (1967)
    Pověst o stříbrné jedli (1973)
    Sirius (1974)
    Dým bramborové natě (1976)
    Stíny horkého léta (1977)
    Koncert na konci léta (1979)
    Hadí jed (1981)
    Pasáček z doliny (1983)
    Stín kapradiny (1985)
    Albert (1985)
    PH – osobné meno
    Vláčil, František, 1924-1999
    PH – všeobecné (tematické)
    českí filmoví režiséri
    česká kinematografia
    PH – druh, žáner, forma
    biografie
    Poznámky
    Bibliografia.
    Menný register a register filmov, umeleckých a iných diel.
    Autorská a iná zodpoved.
    Gajdošík, Petr - Autor
    Krajina
    Česká republika
    Katalogizácia
    SFU, 23.01.2019 ; AACR2 (rev.04.12.2019)
    Kategória
    biografie
    Odkazy
    (4) - ČLÁNKY
    SignatúraPrír.čísloLokácia
    K 593410 683Knižnica (ODKS)
    K 5934 a10 712Knižnica (ODKS)

Katalóg SFÚ (celý)

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.