Neprihlásený používateľ
Heslár SFÚ
  1. Cena ministra kultúry Slovenskej republiky (Bratislava (Slovensko) : 05.03.2009)

    Krajina
    Slovensko
    Popis
    Slávnostné udeľovanie sa uskutočnilo v priestoroch Dvorany MK SR. Ceny udelil Marek Maďarič. Držitelia Ceny ministra kultúry Slovenskej republiky za rok 2008: Šárka Ondrišová - za námet, scenár, choreografiu a réžiu inscenácie Canto Hondo (hlboká pieseň o nej...). Viliam Turčány - za celoživotné básnické dielo a výnimočnú prekladovú tvorbu, za majstrovské pretlmočenie Proglasu, Božskej komédie a ďalších významných diel antickej a talianskej literatúry. Juraj Lehotský - za réžiu a spoluprácu na scenári dokumentárneho filmu Slepé lásky a za mimoriadny medzinárodný úspech a propagáciu slovenskej kinematografie v zahraničí. Sergej Kopčák - za stvárnenie postavy Borisa Godunova v rovnomennej opernej inscenácii na scéne Slovenského národného divadla s prihliadnutím na celoživotnú vynikajúcu umeleckú tvorbu a reprezentáciu slovenského operného umenia na prestížnych svetových operných scénach. Dalibor Karvay - za dosiahnuté vynikajúce umelecké výsledky a úspešnú medzinárodnú reprezentáciu slovenského interpretačného umenia s prihliadnutím na získanie 1. miesta na 3. ročníku Medzinárodnej súťaži Dávida Oistracha v Moskve v roku 2008. Juraj Kukura - za významný dlhoročný osobný prínos k rozvoju divadelného a filmového umenia na Slovensku a osobitne za umelecké profilovanie divadla Aréna. (http://www.culture.gov.sk)
    Variant(y) hesla
    Cena ministra kultúry Slovenskej republiky v oblastiach profesionálneho umenia (Bratislava (Slovensko) : 05.03.2009) [slo]
    Cena ministra kultúry Slovenskej republiky za rok 2008 (Bratislava (Slovensko) : 05.03.2009) [slo]
    Pozri tiež
    Cena ministra kultúry Slovenskej republiky (Bratislava (Slovensko)) [nadriadený pojem]
    Katalogizácia
    SFU (rev.24.11.2020)
    Typ hesla
    názov podujatia
    Katalóg SFÚ
    (1) - články

Heslár SFÚ

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.